Selecteer een pagina

Over Ons

OVER ONS

Artfriends staat voor Creatieve cursussen, creatieve verwen workshops, creatieve vakantie Frankrijk, kerst workshops en team- en friendshipbuiling met een creatieve inslag.

Welkom in het atelier van Artfriends. In een voormalige sigarenfabriek van het beeldschone Culemborg,  is het creatieve bolwerk van Artfriends/Creative Partner gevestigd. In het gezellige, inspirerende atelier van Artfriends verwelkomt Caren Simon  met veel gastvrijheid zowel kleine als grote groepen voor creatieve cursussen, creatieve verwen workshops, team- en friendshipbuilding sessies. Daarnaast verzorgt Artfriends de Creatieve Vakantie Frankrijk.

Er is veel creativiteit in huis. Ben je op zoek naar een speciale creatieve invulling van een persoonlijke, sfeervolle viering van bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest, babyshower, verhuisparty, vriendenfeestje, opening, bedrijfsuitje, teambuilding, cadeau voor een jubilaris, afscheid, incentive of in  het kader van een managementtraining, dan ben je bij Artfriends aan het juiste adres. Wij ontwikkelen een mooi concept op basis van jouw wensen, uitgangspunten en budget.

Op deze website kun je de cursussen en workshops bekijken die wij reeds hebben ontwikkeld:

Cursussen

Creatieve Verwen Workshops

Creatieve Vakantie Frankrijk

Events en Teamontwikkeling

  • Events
  • Team- / friendship ontwikkeling

Caren Simon www.carensimon.com

Caren heeft jaren lang een profes-sionele loopbaan in Marketing en Public Relations vervuld. In dit vak is haar creativiteit in het denken sterk ontwikkeld, terwijl er in verhouding veel minder tijd en ruimte was dan gewenst om zich te richten op de altijd aanwezige drang haar ideeën ook op kunstzinnige wijze vorm te geven.

In 1996 kreeg zij die kans en heeft die met beide handen aangegrepen. Caren maakt bronzen en keramische sculpturen, interieurjuwelen, beschermkristallen en symboolsieraden met edelstenen. Zij werkt veel met natuurlijke materialen, takken, edelstenen en kristallen in haar werk. In de workshops beschermkristallen en sieraad van edelstenen werkt zij tevens met de symboliek van de edelstenen.
http://www.carensimon.com/.

schildercursus Artfriends Rachel Dieraert

zelfportret met hand Rachel Dieraert

De schilder- en tekencursussen op de maandag- en dinsdagavond, worden verzorgd door Rachel Dieraert (1974). Tijdens deze schilder- en tekencursussen, die bestemd zijn voor zowel beginners als gevorderden, zal Rachel onze cursisten individueel begeleiden op het eigen niveau, in iedere gewenste schilderstijl en –materiaal.

Daarnaast kunnen wij als specialiteiten van Rachel noemen (acryl) en (olieverf)schilderen, maken van palet, kleurgevoel ontwikkelen/verfijnen, basistechnieken van olieverfschilderen en modelschilderen.

Rachel volgde haar opleiding aan de Academie Minerva te Groningen. Met name de lessen van Matthijs Röling volgde Rachel Dieraert zeer intensief, ook na de academieperiode. Door Matthijs Röling leerde Rachel Dieraert het op elkaar afstemmen van kleuren en het kijken naar toonwaarden. Daarnaast leerde Rachel Dieraert veel van de beeldhouwer en tekenaar Eddy Roos. Van hem leerde ze het tekenen naar bewegend model, het herkennen van de arabesk en het belang van een compositie binnen een tekening of schilderij.

In 2002 en 2004 werkte Rachel Dieraert samen met vier andere kunstenaars aan een serie muurschilderingen van een Boeddhistische tempel te Kathaluwa, Sri Lanka.

De mens en het menselijk lichaam zijn belangrijke inspiratiebronnen voor Rachel Dieraert. In haar werk is zij gericht op kleur en monumentaliteit. Rachel Dieraert werkt veelal naar de waarneming, maar niet de puur registrerende of fotografische. Zij gebruikt een realistisch gegeven als aanleiding voor een compositie of kleurdimensie, waarbij ze de reële vorm abstraheert om zo de compositorische basis te versterken. Compositie en abstractie zijn  voor haar een belangrijk onderdeel om een schilderij of tekening aan het figuratieve verhaal te laten ontstijgen.

Haar didactische kennis vaardigheden deed zij op bij de post-HBO Bik-opleiding, Beroepskunstenaars in de Klas.

Voor meer informatie over onze schildercursussen

Voor meer informatie over Rachel en haar werk

Josine Goosens Artfriends

Josine Goosens beeldend kunstenaar

Josine Goosens

Josine verzorgd de schildercursussen op de zondag, die eens in de 3 à 4 weken worden verzorgd. Daarnaast  zal zij  tijdens de Creatieve vakantie Frankrijk de deelnemers aan de schildersessies vol passie begeileiden.

Josine is  in 1961 in Amsterdam geboren. In 1991 studeerde ze af aan de Kon. Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, richting monumen- taal ontwerp.

Johan Breuker, kunstenaar en docent aan de H.K.U.  beschrijft een ontmoeting  met de schilderijen van Josine Goosens als  een in grijpende confrontatie met een onaardse droomwereld.

Een citaat uit zijn betoog: Onverhoeds staat de toeschouwer oog in oog met beelden van monumentale bouwsels, gestold in hun beweging en zwevend in een weidse ruimte. Dreigend hangen die gebouwen boven de toeschouwer die door dit perspectief steeds kleiner wordt en de indruk krijgt dat deze architectuur plotseling in beweging zou kunnen komen, zoals soms in een droom een zware zwarte bodem over ons heen kan glijden om ons in haar schaduw te vangen.

In zich zelf gekeerd hangen zij daar, krap passend in de ruimte, soms dringen zij diagonaal binnen of barsten zij frontaal buiten de grenzen van het schilderij. Maar altijd is het stil, zo stil als op die momenten van absolute geluidloosheid na een catastrofe of tijdens die seconden van drukkende stilte voorafgaand aan een belangrijke gebeurtenis. Ondanks dat hun uiterlijk refereert aan bestaande bouwvormen is hier geen sprake van aardse architectuur, noch van een menselijke maat en ook nodigen zij de toeschouwer niet uit tot binnentreden. Zij vertonen geen spoor van bewoning, geen enkele aanwijzing van menselijke aanwezigheid en hun totaal geslote fasades sluiten ons, kleine aardlingen, resoluut buiten.Star, absoluut en dwingend in hun symetrie nemen deze archetypische vormen provocerend de hele ruimte in beslag en zij zuigen ons aan; daaraan is geen ontsnappen mogelijk.

Deze glasheldere en matematische constructies stralen een grote zekerheid uit en hun imponerende proporties zijn de uitingen van macht. Vanuit deze vestingen of voertuigen beheersen en kleuren onzichtbare machten de stemming de van de ruimten en daarmee bepalen zij de gemoedstoestand van de toeschouwer. In hun wisselende belichtingen dringt hun aanwezigheid ons suggesties op van oude en tijdloze verhalen over mysteries, over verlangens, hartstochtochten, drama’s en de euforie van een ademtocht.

Voor meer informatie over onze zondagchildercursussen
Creatieve Vakantie Frankrijk

Voor meer informatie over Josine en haar werk

Data

Prijs

Waar

Tijd

Verwenworkshop

Vakantieworkshop

Inschrijven

Inschrijven

Cadeaubon