Selecteer een pagina

Chateau Riaucourt onze creatieve thuisbasis

Creatieve Vakantie Frankrijk in Chateau Riaucourt

Chateau Riaucourt

Robuust, te midden van het idyllische dorpje, Poissons (Haute-Marne), ligt chateau Riaucourt midden in het dorp Poissons op nog geen 560 km. afstand van Utrecht in het departement Champagne-Ardennen. Het dorp ligt in een groen dal waar de rivier de Rongeant door stroomt. Het chateau dat dateert uit de zeventiende eeuw is mede door zijn ligging  en de romantische kenmerken een juweeltje. Met de indrukwekkende ommuring roept het chateau een oord van wonderen op. Je voelt je direct thuis, een plek waar je hoort, waar het veilig is en tevredenheid heerst. Een paradijselijk oord waar de Creatieve vakantie Frankrijk en retraite programma’s van Artfriends haar thuisbasis vindt, op nog geen 560 km. van Utrecht.

De tuin, relaxen, vissen en zwemmen

Het chateau barst van de verrassingen. De tuin van het ca. 22.000 m2 groot terrein is deels “À la Française” aangelegd en biedt vele mogelijkheden voor  creatieve activiteiten, recreatie, spel en heerlijk beschut relaxen. Je kunt altijd zon of schaduw opzoeken.

creatieve vakantie frankrijk chateau riaucourt karpervijver

karpervijver in de prachtige chateautuin om in te vissen en eventueel te zwemmen
Naast de bijzondere bomen, boomgaard en diersoorten is er, diep verborgen, een eeuwenoude bron die levenschenkend water uit de droge aarde opwelt. Een soort mirakel. Geen wonder dat vroeger bronnen en fonteinen lange tijd werden gezien als heilige plaatsen en bronnen van wijsheid en genezing. Door de tuin loopt een stroompje die de grote karpervijver voorziet van stromend water.  Vissen in de karpervijver is toegestaan en voor wie wil is het mogelijk om hier af te koelen. Helemaal achterin de tuin vind je een mooie Maria grot. Wil je kamperen dan zoeken we een mooi plekje voor je in de chateautuin.

De vertrekken.

Ervaar de charme van dit prachtige chateau met vele authentieke details, waarvan iedere kamer is ingericht met goede bedden en heerlijke matrassen, antieke meubelen en vondsten van de locale antiek- en brocante markten. De grote sfeervol ingerichte woonvertrekken geven je een warm gevoel van luxe en comfort in een nostalgische ambiance van vroegere tijden. In de romantische, fraai gerestaureerde ruimtes op de begane grond is het een weldaad om bij de grote open haard  gezellig met elkaar tot in de kleine uurtjes te genieten. Je logeert in een van de mooi ingerichte twee persoons kamers, 4 persoons kamers of kampeert in de prachtige tuin van het chateau.
creatieve vakantie frankrijk

Maaltijden

Het gezamenlijk delen van de maaltijden is op zich al een feest, één grote familie. Drie maal per dag nuttigen wij de maaltijden afwisselend binnen of gezellig in de tuin onder de bomen. We koken heerlijke vegetarische maaltijden en serveren 1 keer per week een extra vleesgerecht en 1 keer per week een extra visgerecht voor de liefhebbers. Fruit is onbeperkt beschikbaar en de hele dag staat koffie, thee, citroenwater, etc…. voor je klaar. Een dag per week heb je vrij om de prachtige omgeving te bekijken. Op deze dag kun je je lunch klaarmaken tijdens het ontbijt. Het diner dien je zelf, buitenshuis, te verzorgen.

Dagindeling / workshopmomenten

Tijdens de creatieve vakantie Frankrijk kun je alle disciplines die worden verzorgd onbeperkt volgen. Om je in staat te stellen zoveel mogelijk verschillende workshops te kunnen volgen vinden de workshops op drie momenten van de dag plaats.

10.00 – 12.15 uur  / 13.30 – 15.45 / 16.00 – 18.15 uur

Tijdens de weken waarin yoga, zingen en Tai chi  wordt verzorgd zal er ook voor het ontbijt een sessie van 3 kwartier worden verzorgd om de dag te openen.

Zwemmen

creatieve vakantie frankrijk zwembad la forge de sainte marie

Niet ver van chateau Riaucourt, 0p 4 km afstand, ligt de vijfsterren camping, La forge de Sainte Marie. Wij worden in de gelegenheid gesteld gebruik te maken van het zwemband van La Forge de Sainte Marie.

Poissons

Buiten de poorten stap je in het typisch Franse leven. Het dorpje, met 747 inwoners, krioelt van de authentieke waarden. De kerk Saint-Aignan is nog altijd intact. In de zomermaanden zorgt de lokale bevolking dat bloemen het leven op het Franse platteland kleuren. Kortom een sprookje om er te mogen zijn.

De Haute Marne

De ligging van het departement Haute-Marne, zo tussen Champagne en Bourgondie, geeft al een tinteling! Een gulle natuur, een rijke architectuur, verankerde tradities en degelijke vakkennis. De Haute Marne, land van verrassingen en geheimen, van onverwachte ontmoetingen, welverdiende ontspanning en recreatie. Maar ook land van lekker eten, lekkere wijnen en genieten van wat het leven te bieden heeft.

Adres (voor routebeschrijving klik hier)

Postcode: 52230
Adres: 8 Rue de Saint Amand
Plaats: Poissons

Zie ook onze site die geheel gewijd is aan de
Creatieve vakantie Frankrijk

Creatieve vakantie Acteren

Doe mee

Schrijf je  nu in voor de Creatieve Vakantie Frankrijk in Chateau Riaucourt

Ervaar de vrijheid in keuze en zijn, ontmoet gelijkgestemden en kies voor een vakantie vol creativiteit en plezier.

Chateau Riaucourt te koop

Als je googled naar chateau Riaucourt dan zul je ontdekken dat het chateau nog op diverse sites te koop wordt aangeboden. Je kunt je met een gerust hart inschrijven voor de creatieve vakantie Frankrijk en de tango week, want het chateau is inmiddels uit de verkoop gehaald. Wij zijn verzekerd van ons verblijf in Chateau Riaucourt.

Data

Prijs

Waar

Inschrijven

Cadeaubon

Creatieve Vakantie Frankrijk