Selecteer een pagina

Musical

Wat is musical?

creatieve vakantie frankrijk musicalEen musical is een vorm van theater die muziek, liedjes, gesproken dialogen en dans combineert. Het emotionele deel van het stuk en het verhaal worden gebracht door middel van woorden, muziek, bewegingen en technische aspecten.
………….
……………

Broadway en West End

Broadway in New York en West End in London staan internationaal bekend als de toonaangevende plaatsen op musicalgebied. Bekende musicals zijn onder andere Hair, Cats, Les Miserables, Evita, Phantom of the Opera, Aida, The Lion King en Chicago.
………………..

Musical in Nederland

In Nederland werden de eerste musicals uit Amerika geïmporteerd; Porgy en Bess, Kiss me Kate, My Fair Lady, Oliver Twist en Anatevka. Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink schreven de eerste Nederlandstalige musicals, zoals Heerlijk duurt het langst. Joop van den Ende maakte veel musicals naar Amerikaans voorbeeld. Daarnaast produceerde hij eigen musicals zoals Cyrano, Joe, De drie musktiers, Ciske de Rat en Petticoat. Ook Albert Verlinde brengt sinds jaren musicals, zoals Annie, The Sound of Music en Dreamgirls. Nederland is een populair musicalland geworden en heeft dan ook een hoog aanzien in de internationale musical- en theaterwereld.
……………………….

Wat doen we deze week?

Wat musical zo leuk maakt, is dat er zoveel energie vrijkomt als je zingt en danst! Het is heerlijk om samen voluit te zingen en je lijf daarbij in te zetten. De expressie en de kracht die vrijkomt gaat stromen. Het verhaal komt tot leven. Daar gaan we naar op zoek! Maar hoe vertel je een verhaal met tekst, met muziek en met je lijf? Door middel van oefeningen werken we aan en aantal ‘technieken,’ bijvoorbeeld om de ademhaling beter onder controle te krijgen en bewuster te worden van onze fysiek. Ook gaan we op zoek naar je acteermogelijkheden.
………………………..

creatieve vakantie musical

Voor meer info, planning en inschrijven, zie ook onze site die geheel gewijd is aan de
Creatieve vakantie Frankrijk

Creatieve vakantie schildervakantie

Met enthousiasme en durf krijg je vleugels!

Maar we gaan vooral genieten van het vele musicalrepertoire dat er voor handen is! Musicalcomedy, drama, jazz, Nederlandstalig, er zijn zoveel stijlen waaruit we kunnen kiezen. Met elkaar kijken we naar het aanbod. We doen veel groepsgewijs maar natuurlijk is er ook ruimte voor persoonlijke aandacht en wensen. Zo kunnen we ook werken aan solo’s.

Je hoeft niet goed te kunnen zingen, dansen of acteren om aan deze workshop mee te doen. Neem je enthousiasme mee en je zult zien hoe ver je met durf kunt komen. Waar het in deze week vooral om gaat is het plezier vinden in samenzang, -spel en –beweging. Als dat allemaal samenkomt ga je vliegen!

……………………………

Begeleiding

De workshops acteren en musical worden tijdens de creatieve vakantie Frankrijk verzorgd door Norman van Huut. Norman is regisseur, zanger en acteur bij o.a. muziektheatergezelschap De Toren van Geluid en doceert bij o.a Theaterscholen Rababer en Hofplein. Voor meer informatie over Norman van Huut linken we je door naar de docentenpagina van de creatieve vakantie Frankrijk site.

Doe mee

Schrijf je  nu in voor de Creatieve Vakantie Frankrijk

Ervaar de vrijheid in keuze en zijn, ontmoet gelijkgestemden en kies voor een vakantie vol creativiteit en plezier.

Data

Prijs

Waar

Inschrijven

Cadeaubon

Creatieve Vakantie Frankrijk