Selecteer een pagina

Tai Chi vakantie

Tai-Chi Vakantie

Tai Chi balansVooral in een tijd waarin gezocht wordt naar balans, onthaasting en mindfulness vinden we het belangrijk aandacht te vestigen op Tai Chi Quan tijdens de Creatieve Vakantie Frankrijk. Tai Chi komt van oorsprong uit China en is een benadering voor lichaamsbeweging vanuit de martiale kunsten. Tai Chi Quan activeert het lichaam op energetisch niveau, kalmeert de geest en maakt vitaliteit beoefenbaar.

Tai Chi Quan en Chi Kung is een bewegende meditatie, een kunst in het ontwikkelen van besef van Chi. Chi is de levensenergie die door ieder mens stroomt, waar acupunctuur bijvoorbeeld ook op gericht is. Wanneer de kunst van Chi wordt beoefent vergroot men innerlijke harmonie, welzijn en gezondheid. De gewrichten versoepelen, de ademhaling verdiept, de spieren ontspannen en zenuwbanen krijgen rust.

De fundamentele fysieke levensfuncties worden gestimuleerd. Het werkt naar kracht en soepelheid, concentratie en innerlijke rust. Na verloop van tijd en praktijk komen bepaalde lichamelijke vaardigheden aan het licht die anders onbereikbaar zijn en nodigt uit tot een andere kijk op het leven.

Tai Chi Quan creatieve vakantie Frankrijk

Voor wie:

De benaderingswijze van Tai Chi, extreem zacht, is voor iedereen toegankelijk, met of zonder fysieke ervaring en er is geen enkele bijzondere fysieke conditie vereist.

De beoefening is minder te vergelijken met een westerse training, waarbij het gaat over iets leren en iets opbouwen. Bij deze beoefening is er geen sprake van beginners en gevorderden. Het gaat over het (her)ontdekken, contact maken met en cultiveren van Chi en Tantien. De workshop richt zich op krachtig en bewust bewegen vanuit dit natuurlijk gegeven.

De methode

De heldere en progressieve pedagogie van de Inner Way International School maakt de traditionele energetische technieken uit Azië toegankelijk.

Er wordt voorrang gegeven aan de universele geest ervan en niet aan de aspecten die uitsluitend gelinkt zijn aan de culturen van het Verre Oosten.

De methode is gebaseerd op de ontdekking van de werkelijkheid van Chi. De leerling zoekt en vindt in zijn eigen lichaam, waardoor hij/zij weldra in staat is er invloed op uit te oefenen. We doen beroep op alle mogelijkheden van ons wezen: het logische begripsvermogen, de gevoeligheid, de strengheid, de inbeelding, de humor, de ademhaling, de spieren, het lichaamsgeheugen.

Het onderricht onthoudt zich van iedere religieuze bijgedachte en keert resoluut de rug toe aan het spectaculaire of de competitie.

Creatieve vakantie Tai Chi

Zie ook onze site die geheel gewijd is aan de

Creatieve Vakantie Frankrijk

Tai Chi workshops

Ochtend:

Vitalisering en bewustwording – Vooral zittend of liggend.

De dag zal in de buitenlucht worden begonnen met een reeks oefeningen voor fundamenteel fysiek bewustzijn. Deze praktijk richt zich op het aanwakkeren van het besef van Chi en de Tantien, centrum van de vitale energie.

Middag:

Integratie en activering – Staand en bewegend.
Later op de dag komen we meer in beweging. Tijdens de workshops gaan we aan de slag met de 11 gezondheids oefeningen en twee korte vormen, de Vorm van Maladrets en vorm van de 24. Deze oefeningen zijn makkelijk in vorm en hierdoor kan het verdiepen van de innerlijke harmonie in gang gezet worden.

Na de vakantie heb je dus ook de mogelijkheid om dit thuis door te zetten.

Begeleiding:

Tijdens de Creatieve Vakantie Frankrijk worden de Tai Chi lessen gegeven door Robin Berkelmans (1976). Robin is professioneel danser, fysiek acteur , dans- en bewegingsdocent, maker van dans en theater en docent Tai Chi Quan en Chi Kung.

Robin is de Nederlandse vertegenwoordiger van The Inner Way International School van Tai chi Quang en Chi Kung.

Voor meer informatie over Robin

Doe mee

Schrijf je  nu in voor de Creatieve Vakantie Frankrijk

Ervaar de vrijheid in keuze en zijn, ontmoet gelijkgestemden en kies voor een vakantie vol creativiteit en plezier.

Combineer je Tai Chi vakantie met andere creatieve disciplines

Tijdens de Creatieve Vakantie Frankrijk worden verschillende disciplines verzorgd die je allemaal onbeperkt kunt volgen. Stel hier je creatieve mix samen. Schilderen, Boetseren, Zingen, Tai-ChiZilveren sieraden maken met Art Clay Silver, Sieraden maken met edelstenen, Beschermkristallen met edelstenen, kookworkshop vakantie, yoga vakantie, musical