Selecteer een pagina

Docenten

Zie ook onze site die geheel gewijd is aan de Creatieve vakantie Frankrijk

Docenten


Caren Simon www.carensimon.com

Caren Simon

Caren vindt het heerlijk om met mensen om te gaan en haar kennis met hen te delen. De Creatieve vakantie Frankrijk is, naast de creatieve workshops en cursussen die zij in Nederland geeft in haar atelier, bij uitstek het moment om dat te doen.

Zij heeft jaren lang een professionele loopbaan in Marketing en Public Relations vervuld. In dit vak is haar creativiteit in het denken sterk ontwikkeld, terwijl er in verhouding veel minder tijd en ruimte was dan gewenst om zich te richten op de altijd aanwezige drang haar ideeën ook op kunstzinnige wijze vorm te geven. In 1996 kreeg zij de kans en heeft die met beide handen aangegrepen.

Als een waardevolle schat draagt zij de inspirerende beelden en herinneringen van haar geboorte eiland Aruba, gevormd door de natuurelementen, met zich mee. Deze natuurelementen komen herhaaldelijk terug in haar kunstwerken, met name in haar keramische objecten, symbool juwelen en beschermkristallen waarbij zij veel werkt met natuurlijke materialen, takken, edelstenen en kristallen.

Caren maakt naast dit alles ook bronzen sculpturen. http://www.carensimon.com/

In de workshops “beschermkristallen” en “sieraad van edelstenen” werkt zij tevens met de symboliek van de edelstenen.

bailadora bronzen sculptuur Caren Simon

Caren Simon / Bailadora / Brons / 55 cm h.

Caren Simon Creatieve vakantie Frankrijk activiteiten

Caren Simon docent creatieve Vakantie Frankrijk

Zangworkshops creatieve vakantie Frankrijk

Ilse Huizinga / zangcoach / zangeres

Ilse Huizinga

Ilse Huizinga is met haar 6 cd’s een bekende Nederlandse jazz zangeres. “Zo mooi dat het lijkt alsof een engel op aarde neerdaalt” schreef het AD. Ze zong in de succes serie ‘Gooische Vrouwen’ en is opgenomen in ‘The Jazz Singers, the ultimate guide, als een van de 500 beste jazz vocalisten in de internationale jazzgeschiedenis.

Ilse studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam. Naast haar optredens geeft ze met veel plezier zanglessen aan groepen waarbij ademhaling, houding, timing, interpretatie en klankvorming een grote rol spelen.

Tijdens de creatieve vakantie Frankrijk verzorgt Ilsezanglessen. Onder de deskundige begeleiding van Ilse zing je de mooiste meerstemmige songs van bijvoorbeeld the Beatles, Billy Joel, Duffy of Stevie Wonder, samen met prachtige songs uit het blues, jazz & klassieke repertoire.

Er is ruimte voor persoonlijke aandacht en tijdens deze lessen ervaar je tevens hoe leuk improviseren kan zijn.

We sluiten de week af met een optreden!

http://www.ilsehuizinga.com

Zangcoaches creatieve vakantie Frankrijk Roel Dullaart en Anna Agren

Roel Dullaart en Anna Ågren

Anna Ågren en Roel Dullaart

Anna Ågren en Roel Dullaart geven met veel plezier en energie de zang workshops, adem/klank sessies en privé lessen zang tijdens de creatieve Vakantie Frankrijk.

Roel en Anna zijn in 2005 afgestudeerd aan het Fontys Conservatorium te Tilburg, richting muziektheater. Na hun studie zijn ze een 2e fase opleiding gaan volgen aan de Koningstheaterakademie te ‘s-Hertogenbosch. Hier zijn ze tevens aangesteld als vaste hoofdvakdocenten zang.

Naast deze lessen geven ze ook privé- en groepslessen.

Als performers speelden ze mee in een landelijke tour van de eigentijdse revue “Het vreemdelingen-legioen”, zongen in diverse hommages aan Bram Vermeulen, Willem Wilmink en George Brassens en zijn al vele jaren te zien op zomerfestival Boulevard in ’s-Hertogenbosch. Als “De Andersons” treden Roel en Anna op in de theaters met hun eigen muzikale voorstelling “Mijn Rijkdom”.

coaching: www.roelenanna.nl

artiestensite: http://www.deandersons.nl/

Creatieve vakantie frankrijk tai-chi

Robin Berkelmans / danser, acteur, Tai Chi docent

Robin Berkelmans

Robin Berkelmans (1976) is professioneel danser, fysiek acteur , bewegings- en dansdocent, maker van dans en theater en docent Tai Chi Quan en Qi Gong.

Als performer houdt hij zich het liefst bezig met locatiewerk, danstheater en improvisatie met dans en beweging. Als docent richt hij zich vooral op een helder, gericht gebruik van het lichaam en het aanwezig-zijn, authentiek-zijn op het toneel.

Hij is docent bij de AHK, de Amsterdamse hogeschool voor de kunsten als dansdocent en bij De Trap als bewegingsdocent en Tai Chi docent.

Zijn ontwikkeling is bepaald door zijn opleiding voor dansdocent aan de dansacademie in Tilburg en zijn ervaring met hedendaagse en moderne dans, locatietheater, danstheater, improvisatie, Tai Chi,aikido, somatics, jongleren, latijns-amerikaanse dans en capoeira.

Drie pijlers binnen zijn werk zijn de hedendaagse release technieken binnen de dans, het somatische werk van Feldenkrais en Alexander, en Tai Chi Quan.

Tijdens de creatieve vakantie Frankrijk zal Robin Tai Chi Quan en Chi Kung lessen verzorgen volgens de leer van deze internationale school die door Vlady Stévanovitch is opgericht. Robin is de Nederlandse vertegenwoordiger van The Inner Way International School van Tai Chi Quan en Chi Kung.

http://www.robinberkelmans.nl/

astrologie biografie creatieve vakantie Frankrijk

drs. Menno Noordervliet Sociaal pedagoog, Psycholoog, astroloog

Menno Noordervliet

Menno is sociaal psycholoog / pedagoog en heeft altijd in de gezondheidszorg gewerkt. Tijdens de creatieve vakantie Frankrijk verzorgt hij de cursusAstrologie Biografie, waarbij je naar aanleiding van je horoscoop meer inzicht krijgt in je eigen leven en biografie.

Naast zijn professionele loopbaan in de gezondheidszorg had hij een astrologische praktijk en sinds 2000 werkt hij voor zichzelf als coach en astroloog.

Behalve zelfstandig astrologisch consulent is hij momenteel ook als zodanig verbonden aan een managementbureau voor trainingen aan het bedrijfsleven. Hij heeft veel ervaring op het gebied van beroepsadviezen  en relatiehoroscopen.

Ook is hij voorzitter van de Astrologische Vakvereniging Nederland (AVN), de beroepsvereniging voor astrologen in Nederland.

http://www.noordervliet.com/

Nadine de Boer, yoga docent, zangpedagoog, actrice, danseres

Nadine de Boer

Nadine de Boer heeft een divers traject aan opleidingen gevolgd. Zo is zij afgestudeerd in bloemschikken en binden, studeerde ze aan het Brabants Conservatorium Muziektheater en Zangpedagogie, volgde zij haar all-round Yoga opleiding bij Astrid van Dam en volgt ze momenteel workshops en lessen via Ananta opleidingen.
Zo divers als haar opleidingen zijn, zo zijn ook haar werkzaam- heden. Nadine is werkzaam als zangeres en zangpedagoog, actrice en danseres, zeilinstructrice en Yoga docent, begeleidt kinderen op het schoolplein, geeft workshops, beschilderd baby en yoga kleding, maakt o.a lampen van natuurlijke materialen en spirituele gebedskralen.
Al haar kennis vat ze samen in haar lessen Hatha Yoga. In haar dagelijks leven vormt haar veelzijdigheid een kleurrijk geheel die ze graag deelt met de rest van de wereld!
Tijdens de Creatieve vakantie Frankrijk verzorgt Nadine op haar bijzondere wijze de yoga lessen. (u wordt doorverwezen naar de creatieve vakantie Frankrijk site).

Voor meer informatie over nadine klik hier.

Mathieu Staelens

Op 23 maart 1980 ziet Mathieu in Oostende het zeelicht. Na zijn studies Schilderkunst en Wijsbegeerte vestigde hij zich in Antwerpen.

Mathieu deelt het felle coloriet van zijn beroemde stadsgenoot James Ensor. En net als Ensor lijkt de wereld niet voorbereid op zijn komst. Dus volgt er thuis, op het internaat, de kunstschool en de kunstwereld een wild, fel, rebels en passioneel kunstenaarsleven.

Het hart van zijn werk bestaat uit hyperfijn geborstelde, volbloed realistische schilderijen, samengebracht in dwingende, bijna paranoïde installaties. De toeschouwer zal en moet in de schilderkundige installaties de Moeilijke Maatschappelijke Vragen over Het Systeem niet uit de weg gaan en dus komen project per project de Grote Vragen ter tafel.

Het zijn de Vragen naar het actuele statuut van de Schoonheid, de Zin en de Geluksvraag. De vraag naar Geluk is persoonlijk, dus die wordt niet gesteld. Maar wel; wat wordt door het loutere stellen en/of het op een bepaalde wijze formuleren van de Schoonheid, Zin- of Geluksvraag in beweging gezet?

Matthieu zal tijdens de creatieve vakantie Frankrijk zowel schilder– als de boetseerlessen begeleiden.

http://www.mathieuvstaelens.net/

Creatieve vakantie Frankrijk schilderdocent Mathieu Staelens

Mathieu Staelens / Allure of a Hurricane / olie op linnen / 200 x 155

Schildercursus creatieve vakantie Frankrijk Hella Maas

Hella Maas / fijnschilder

Hella Maas

Hella is zelfstandig kunstschilder en is daarnaast docent schilderen.

Zij heeft enkele jaren de Wackers academie gedaan en heeft zich daarna verder gespecialiseerd in fijnschilderen in Antwerpen bij Maarten Boffé
en de Te Wildt academie. In haar dagelijks werk is zij zelf gespecialiseerd in de realistische fijnschilderkunst, alles wat zij kan zien kan ze schilderen.

In haar atelier schildert ze hoofdzakelijk portretten en stillevens. Bij gelegenheid schildert ze ook stadsgezichten en landschappen.

Tijdens haar lessen worden deelnemers op eigen nivo en naar eigen idee begeleid zodat er vanaf elk nivo meegedaan kan worden. Het werken met een groep mensen die op verschilldend nivo schilderen vindt ze erg stimulerend. Er ontstaat een leuke wisselwerking tussen alle nivo’s en men kan veel van elkaar leren.

Hella verheugt zich er al op om je te ontmoeten.

www.hellamaas.nl

Creatieve vakantie frankrijk acteren musical

Norman van Huut, acteur, regisseur

Norman van Huut

Norman van Huut is een allround theaterman. Van uitvoerend artiest ontwikkelde hij zich tot regisseur, docent en schrijver. Met grote passie en liefde voor theater en film blijft hij, met vallen en opstaan, zoeken naar waarachtigheid en eigenheid in zichzelf en anderen. Hij wordt graag geïnspireerd door iedereen die op zijn pad komt en wil graag zijn kennis en ervaring delen en anderen inspireren!

Als acteur en zanger speelde en zong hij rollen in musicalproducties zoals Sunset Boulevard, Annie, Titanic, 42nd Street, Oliver! en Miss Saigon. In het jeugd- en familiecircuit was hij te zien in de muziektheaterproducties Knofje, Buster en Benjamin, De kleine Zeemeermin en Tijl Uienspiegel.

Overige theaterervaring deed hij op bij Theaterrestaurant Toussaint , Arjan van Dijk en van Hoorne Events. Norman sprak vele stemmen in voor tekenfilms en zong in de disco/funkband Tendenz. Sinds 2008 is Norman als speler verbonden aan de stichting De Toren van Geluid. Sinds 2012 is hij producent van deze muziekttheatergroep. Als acteur was hij tevens te zien in televisie- en filmproducties.

Als spel- en zangdocent is hij verbonden aan Theaterschool Rabarber in Den Haag, waar hij meerdere voorstellingen maakt, bewerkt en regisseert (zoals Tralie Tango, Little Shop of Horrors, Dead Poets society en Kiss me Kate). Bij Theaterschool Hofplein is hij werkzaam als spel- en zangdocent en bij Toverkids geeft hij spellessen en schrijft en regisseert hij het jaarlijkse toneelstuk. Daarnaast regisseerde hij theaterstukken voor bijvoorbeeld het Augustijns Theater in Leiden en Theatergroep Showbizz in Alkmaar. Aan de HBO Dansacademie was hij als coach verbonden bij het maken van eigen werk van studenten.

Norman volgde spellessen en –workshops bij onder meer Lucas Borkel, de Trap, Joep Sertons en Marina Wijn. Jimmy Hutchinson en Marika Lansen waren zijn zangdocenten en bij Lucia Marthas nam hij danslessen. Verder volgde hij workshops op het gebied van trainingsacteren (Kemna Casting en de Academie voor Innovatief Denken) en scenario- en toneelschrijven (De Schrijversvakschool).

Norman geeft tijdens de creatieve vakantie Frankrijk de acteerlessen en musicallessen (u wordt doorgelinkt naar de creatieve vakantie Frankrijk site).

creatieve vakantie Frankrijk acteren acteervakantie musical

Norman van Huut, acteren, musical

Creatieve vakantie Frankrijk Norman van Huut acteren Musical

Norman van Huut en Anthony Kamerling

Lowieke van Aarle

Louis van Aarle zal gedurende de creatieve vakantie Frankrijk de deelnemers aan de schildersessies op vakkundige wijze begeleiden.

Louis is 37 jaar en woont in Enschede. In 1998 is Louis afgestudeerd aan de kunstacademie aldaar. Sindsdien is hij gevestigd als zelfstandig kunst- schilder. Daarnaast heeft hij vanaf 2000 ervaring als eerste graad docent tekenen / schilderen bij diverse instellingen, tegenwoordig de AKI/Artez, hogeschool voor de kunsten en universiteit Twente. Een individuele benadering van de wensen en mogelijkheden van de cursist staat hierin altijd centraal.

De schilderijen van Aarle zijn een verbeelding van het landschap. Hierin word een romantische visie zichtbaar. De verwondering die de aanzet geeft, kan worden aangetroffen in zowel prozaische als anekdotische situaties. Deze verwondering kenmerkt zich door een dualistische indruk. Bijvoorbeeld bleke en felle kleuren, tragi-komische stemmingen, forse en subtiele vormen. Door het schilderen moet de wijze waarop de dingen samenvallen een magische werking opleveren. Een indruk die niet eenduidige te definiëren valt en verscholen ligt in het beeld zelf. Schilderen ziet hij als het rangschikken van elementen, zodanig dat die verscholen verbazing opgeroepen wordt. Om een indruk te krijgen van zijn benadering en werkwijze kun je zijn gefilmd portret hiernaast bekijken.

Louis van Aarle – portret from Roderik Rodenburg on Vimeo.

Louis van Aerle creatieve vakantie Frankrijk schilderdocent

Louis van Aerle

Louis van Aarle – portret from Roderik Rodenburg on Vimeo.

film maken creatieve vakantie frankrijkAmy Bosma

Amy Bosma (1985) is televisiemaker en zangeres.

Tijdens de creatieve vakantie Frankrijk zal Amy de cursus film maken verzorgen.

Zij presenteerde voor Web- regio TV noord-Holland een jaar lang dagelijks video-items. Iedere dag werd een idee uitgewerkt en ging zij met een team op pad om dit idee uit te werken tot een leuk filmpje voor de website. Dit varieerde van interviews met politici, mensen op straat, de man uit de winkel om de hoek en bekende mensen zoals Goldie Hawn, Wendy van Dijk en het team van TV programma Eigen Huis en Tuin. Zij presenteerde, filmde en monteerde de items.

Amy produceert nu freelance video-tems, dit kan heel uiteenlopend zijn, zoals bijvoorbeeld promotiefilmpjes en sfeerfilmpjes.

Na haar acteursopleiding, ‘De Acteerstudio’ (2003) en de studie ‘Redactie en Mediaproductie’(2009) te hebben voltooid, werkt Amy vanaf 2008 bij Castingbureau ‘Thea Meulenberg Casting’. Hier verzorgd zij het castingproces van begin tot eind. Zij screent talenten voor diverse filmproducties zoals internetfilms, televisiecommercials, bedrijfsfilms en fotografieopdrachten. Bij ieder filmscript wordt gezocht naar de geschikte kandidaten.  Het proces voorafgaand aan de realisatie van een filmproductie.

Daarnaast geeft Amy workshops auditie-  en cameratraining

Naast deze werkzaamheden treedt zij op als zangeres en schrijft ze haar eigen nummers.

Amy:

’Het lijkt me erg leuk om met een gezellige groep mensen aan verschillende creatieve filmpjes te werken tijdens de creatieve vakantieweek!  Alle ideeën zijn welkom en ook hebben we erg leuke voorbeelden om je inspiratie op te doen. Met de prachtige omgeving om het Chateau zal het ongetwijfeld iets moois worden waar je met plezier naar terugkijkt!’

http://amybosma.com/

Sebastiaan Haykens

In zijn werk plaatst hij op een dwingende manier herkenbare objecten in een andere context, waardoor je ze ziet zoals hij ze wil zien. Hierdoor merk je dat je anders gaat kijken dan je gewend bent. Sebastiaan doet dat omdat hij zich afvraagt of we dat nog wel kunnen: kijken. Kijk je eerst naar het naambordje naast het werk en dan pas naar het werk zelf? Om je beter te laten kijken kiest hij meestal traditionele onderwerpen (stillevens), de omgeving is nieuw. En zeg nou zelf, een citroen die zweeft is toch ook veel interessanter dan een citroen die op een bordje ligt?

Het plaatsen van herkenbare objecten in een andere context fascineert Sebastiaan ook vanuit een vraag naar het onbekende. Hiermee breekt hij met de traditionele opvatting hoe een schilderij eruit moet zien.

Kleur is belangrijk in zijn schilderijen. Hiermee vergroot hij de contrasten. Vormen zijn ondergeschikt, maar wel degelijk aanwezig.

Elk schilderij is een nieuwe uitdaging. Het zoeken naar spannende vormen en combinaties is steeds wisselend, met een verrassend resultaat. De ontwikkeling van concept naar schilderij is bij hem het best te omschrijven als beschouwen en noteren in beeld.

Sebastiaan Haykens is naast een bijzonder prettig en geduldig mens een grote humorist. Tijdens de creatieve vakantie Frankrijk zal hij de schilderlessen begeleiden.

http://www.sebastiaanhaykens.nl/

Creatieve vakantie Frankrijk schilderdocent Sebastiaan Haykens

Sebastiaan Haykens / Compositie in Groen / Olie op doek / 80x80 cm.

Creatieve vakantie Frankrijk docent Sebastiaan Haykens

Sebastiaan Haykens / Compositie VI / olieverf op doek / 60x30 cm.

Josine Goosens

Josine zal tijdens de Creatieve vakantie Frankrijk van Artfriends  de schildercursisten vol passie begeleiden.

Josine is geboren in 1961 in Amsterdam. In 1991 studeerde ze af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, richting monumentaal ontwerp.

Johan Breuker, kunstenaar en docent aan de H.K.U. beschrijft een ontmoeting met de schilderijen van Josine Goosens als een in grijpende confrontatie met een onaardse droomwereld.

Een citaat uit zijn betoog: Onverhoeds staat de toeschouwer oog in oog met beelden van monumentale bouwsels, gestold in hun beweging en zwevend in een weidse ruimte. Dreigend hangen die gebouwen boven de toeschouwer die door dit perspectief steeds kleiner wordt en de indruk krijgt dat deze architectuur plotseling in beweging zou kunnen komen, zoals soms in een droom een zware zwarte bodem over ons heen kan glijden om ons in haar schaduw te vangen.

In zich zelf gekeerd hangen zij daar, krap passend in de ruimte, soms dringen zij diagonaal binnen of barsten zij frontaal buiten de grenzen van het schilderij. Maar altijd is het stil, zo stil als op die momenten van absolute geluidloosheid na een catastrofe of tijdens die seconden van drukkende stilte voorafgaand aan een belangrijke gebeurtenis. Ondanks dat hun uiterlijk refereert aan bestaande bouwvormen is hier geen sprake van aardse architectuur, noch van een menselijke maat en ook nodigen zij de toeschouwer niet uit tot binnentreden. Zij vertonen geen spoor van bewoning, geen enkele aanwijzing van menselijke aanwezigheid en hun totaal geslote fasades sluiten ons, kleine aardlingen, resoluut buiten.Star, absoluut en dwingend in hun symetrie nemen deze archetypische vormen provocerend de hele ruimte in beslag en zij zuigen ons aan; daaraan is geen ontsnappen mogelijk.

Deze glasheldere en matematische constructies stralen een grote zekerheid uit en hun imponerende proporties zijn de uitingen van macht. Vanuit deze vestingen of voertuigen beheersen en kleuren onzichtbare machten de stemming de van de ruimten en daarmee bepalen zij de gemoedstoestand van de toeschouwer. In hun wisselende belichtingen dringt hun aanwezigheid ons suggesties op van oude en tijdloze verhalen over mysteries, over verlangens, hartstochtochten, drama’s en de euforie van een ademtocht.

http://www.josinegoosens.com/

Creatieve vakantie Frankrijk schilderdocent Josine Goosens

Josine Goosens / Leda en de Zwaan

Creatieve Vakantie Frankrijk schilderdocent Josine Goosens

Josine Goosens / Bright new day