Selecteer een pagina

Veel gestelde vragen

 

Zie ook onze site die geheel gewijd is aan de
 Creatieve vakantie Frankrijk

 

Veel gestelde vragen

Welke kosten zijn inbegrepen in het Creatieve Vakantie Frankrijk Crea-mix arrangement?
Het Creatieve Vakantie Frankrijk crea-mix arrangement is een all inclusive arrangement. Iedere week worden verschillende workshops aangeboden, je kunt daar vrij uit kiezen. Daarnaast logeer je 7 nachten in Chateau de Gressoux of kampeer je in de tuin van het Chateau en krijg je drie maaltijden per dag. Je mag onbeperkt thee, koffie en limonadesiroop schenken en bij de maaltijden zal water, jus d’orange en/of melk worden aangeboden. De kosten van vervoer, extra drankjes en de kosten van je verbruikte materialen bij de creatieve workshops zijn niet bij de arrangements prijs inbegrepen. Voor een indicatie van de materiaalkosten verwijzen wij je naar de pagina “kosten en data”.

In de ijskast zullen frisdrank, mueslirepen, ijs, wijn bier, etc… verkrijgbaar zijn. Deze kun je tegen een kleine vergoeding zelf pakken. De materiaalkosten en extra drankjes worden aan het einde van de cursusweek met je afgerekend.

Hoe werkt het crea-mix arrangement?
Bij inschrijving vragen we je aan te geven welke onderdelen van het aangeboden programma je interesse hebben en in welke mate. Op basis van de opgave van alle deelnemers stellen wij het weekprogramma samen. Besluit je ter plekke een wijziging aan te willen brengen in je programma dan is dat altijd mogelijk. We streven naar een minimale groepsgrootte van 3 en een maximale groepsgrootte van 10 deelnemers per discipline.

Ik kom alleen. Ben ik de enige?
We schatten dat 80 % van de cursisten alleen komt. Als je alleen reist en het leuk vindt om een van de deelnemers mee te nemen in je auto of je vindt het leuk om mee te reizen, dan kun je dat kenbaar maken op de site onder de button Meet and greet.

Ik slaap graag alleen, is dat mogelijk?
Alle prijzen zijn gebaseerd op het delen van de kamers. Indien je behoefte hebt aan een eigen ruimte dan kun je overwegen te kamperen in je eigen tent. Daarnaast bestaat de mogelijkheid een kamer voor jezelf te reserveren, hiervoor zal een eenpersoonstoeslag worden berekend. Deze is afhankelijk van de beschikbaarheid van de kamers en je wensen.  Kosten 2011

Mag ik mijn eigen materiaal meenemen?
Al het benodigde materiaal is aanwezig, zoals boetseerklei,  acrylverf,  pastelkrijt, schildersdoeken, schetsboeken, Art Clay Silver (zilverklei),  fournituren, zirkonia’s, edelstenen, zilverdraad, etc….. Verder zijn  er schildersezels, penselen, potloden, houtskool, enz. voorhanden. Natuurlijk mag je ook je eigen materialen en gereedschappen meenemen als je dat prettiger vindt werken.

Wat is het niveau van de deelnemers?
Alle workshops zijn voor zowel beginners als gevorderden.

Ik zou graag een vriendin, vriend of partner mee willen nemen die niet wil deelnemen aan de creatieve activiteiten, is dat mogelijk?
Wij bieden een partner arrangement aan voor één reisgenoot die liever de hele dag uitrust, paard rijdt, vist, zwemt, golft of wandelt, m.a.w. niet deelneemt aan de creatieve activiteiten. Als je zelf een week aan je reis wilt vastplakken, dus verblijf op basis van volpension zonder creatieve workshops, dan is het partnerarrangement een uitkomst.

Mag mijn huisdier mee?
Het is helaas niet toegestaan je huisdier mee te nemen. Huisdieren vergen aandacht en verzorging en niet iedereen is gecharmeerd van huisdieren.

Ik heb een voedingsdieet. Kan daar rekening mee worden gehouden?
Geef van te voren aan wat het voedingsdieet inhoudt, zodat we het kunnen bespreken met de kok.

Kunnen mijn kinderen mee op vakantie?
Met de Creatieve Vakantie Frankrijk richten wij ons op volwassenen die van een heerlijk rustige week willen genieten. Daarnaast zijn alle workshops gericht op volwassenen en zijn er geen oppasvoorzieningen. Zijn je kinderen eraan toe om te participeren in de creatieve activiteiten en vinden ze het vooral heel leuk om creatief bezig te zijn dan zijn ze van harte welkom en wordt het volle tarief van het crea-mix arrangement gerekend. Als ouder blijf je verantwoordelijk voor je eigen kind en wordt je kind als cursist begeleidt door de cursusleider.

Zijn er plekken waar ik kan roken?
Er wordt niet gerookt in het chateau, op de kamers, rond het gebouw, en op het terras. Er zal buiten een aparte plek worden aangewezen als rookplek.

Hoe ziet de dag van aankomst eruit?
Je bent op de dag van aankomst welkom vanaf 15.00 uur. Je wordt verwelkomd door Caren en wordt je kamer gewezen. Je kunt op je gemak je kamer betrekken en in de prachtige tuin bijkomen onder het genot van een drankje. Tussen 18.00 en 18.30 uur is er een diner. Na de maaltijd is er een welkomstwoord van Caren en zullen alle docenten hun programma toelichten.  Hierna volgt een groepskennismaking.

Hoe kan ik mij aanmelden?
Het makkelijkst kun je je inschrijven door het
inschrijfformulier, volledig ingevuld, via internet te verzenden.  Ook kun je telefonisch aanmelden, we nemen dan het inschrijfformulier met je door en vragen je om een accoord. Zodra we je inschrijving hebben ontvangen ontvang je van ons een bevestiging. .

Hoe betaal ik mijn reis?
Je betaalt € 200,- per geboekte week aan. Na boeking ontvang je een bevestiging waarin we je zullen verzoeken een aanbetaling te doen van  het aantal geboekte weken x  € 200,-= ……. euro. In deze bevestiging tref je tevens verdere instructies aan hoe het resterende bedrag betaald dient te worden.

Is er een reis- of annuleringsverzekering?
Je dient zelf voor een annulerings- en reisverzekering te zorgen. Deze is niet bij de reissom inbegrepen.

Hoe kan ik mijn vervoer regelen? Wat zijn de mogelijkheden?
Je kunt bij ons komen met eigen auto, trein en door mee te liften met een andere cursist. Op de forumpagina meet and greet kun je aangeven dat je een lift zoekt, aanbiedt, of iemand zoekt om samen mee te reizen met de trein.

Kan ik annuleren? En wat zijn de annuleringsvoorwaarden?
Mocht je onverhoopt niet meer mee kunnnen dan kun je altijd annuleren. Mocht je willen annuleren, dan betaal je:
50% van het totaalbedrag tot 2 weken voor de gereserveerde aankomstdatum
100% van het totaalbedrag binnen 2 weken voor de gereserveerde aankomstdatum.

Kan ik mijn verblijf verlengen met een aantal dagen voor en/of na de cursus?
Als je het zo gezellig vindt dat je besluit je verblijf te verlengen kunnen we niet de garantie geven dat je op je eigen kamer kunt blijven,  deze zijn doorgaans al geboekt door een deelnemer die gereserveerd heeft voor de week na jou. Dit alles is onder voorbehoud van de slaapmogelijkheden in Chateau de Gressoux.

Hoe ziet de laatste dag eruit?
De dag voor vertrek zullen we de laatste hand leggen aan de kunstwerken en een gezellige avond met elkaar delen waarbij wij onze kunstwerken tentoonstellen en gezellig met elkaar eten en zingen. De volgende dag, is het afscheid. De vertrekkende deelnemers verlaten Chateau de Gressoux om uiterlijk 11.00 uur.

Data

Prijs

Waar

Inschrijven

Cadeaubon

Creatieve Vakantie Frankrijk